Renoveringar

Undvik dessa renoveringsmisstag

Att undvika dessa vanliga misstag när du renoverar ditt badrum kan spara dig tiotusentals kronor på projektet, särskilt om du planerar att genomföra en exklusiv renovering. Du kommer också sannolikt att förbättra det färdiga projektets känsla, stil och effektivitet.

Inte tillräckligt med tid

Nu när du är engagerad i idén om ett nytt badrum så vill du helst ha det gjort samma dag. Men dålig planering är den främsta orsaken till kostnadsöverskridanden för dessa projekt inom badrumsrenovering. Ingenting är dyrare än att behöva göra något som redan är gjort. Beroende på storleken och omfattningen på din badrumsrenovering så kan du behöva spendera flera veckor till några månader på planeringsprocessen. Om du inte har ett Pinterest-konto, överväg att skaffa ett. Denna webbplats låter dig behålla en fil med digitala idéer med inspirerande bilder och pris rörmokare värmdö du hittar på Internet.

Kostsamma tjänster

När du planerar utrymmet kan du försöka hitta en design som håller de stora VVS-funktionerna på plats. Att flytta toaletten från en vägg till en annan kommer att kosta skjortan. Om du kan behålla toaletten, duschen och handfatet där de är, så kommer du att spara betydligt mer pengar.

Gör det på egen hand

Att renovera på egenhand kan vara ett effektivt sätt att minska kostnaderna, men det är viktigt att inte göra mer än vad man kan på egen hand. Lämna de mer komplicerade installationerna till proffs och se till att de är mycket skickliga. Även licenserade arbetare kan få ett dyrt kakel att se billigt ut, därför är det viktigt att göra ordentlig research innan någon anställs. Med tanke på hur många olika anställningar som krävs för en typisk badrumsrenovering (rörmokare, elektriker, kakelbågar, skåpinstallatörer och mer) så lönar det sig att hitta en förstklassig byggentreprenör för att hantera verksamheten. Ta god tid och prata med minst tre entreprenörer, helst de du hittar via word of mouth då sådana rekommendationer är mer pålitliga än de som finns på nätet. Se också till att granska kontraktet; det bör innehålla varje produkt med modellnummer, kostnad och allt vad det kan vara. Och kom ihåg, billigast är inte alltid bäst.

Billigt är bättre?

Ett annat vanligt misstag är att leta efter billiga priser hos de produkter som kommer att användas mest. När det kommer till din toalett, din dusch eller ditt badkar, och ditt handfat så är det viktigt att investera i en produkt av kvalitet. Det finns hundratals olika modeller på marknaden idag, men det är viktigt att inte låta sig luras av de attraktiva priserna som vissa säljs för.