Ska badrumsrenoverings-företag använda sociala medier?

Idag syns nästan alla företag på något socialt medium och man kan ställa sig frågan om det är bra eller dåligt att synas där. Vi går igenom några möjligheter och risker så man lättare kan bilda sig en egen uppfattning om frågan.

Tidsaspekten

Att vara aktiv på sociala medier tar tid och kostar därmed pengar. Antingen läggar man ut jobbet på en webbyrå, vilket kostar en hel del. Eller så ska någon anställd sköta jobbet. Vissa delar får nästan alltid en webbyrå sköta men att skriva texter och svara kunder kan ibland personalen ta hand om.

Risker med att synas

En webbyrå eller någon annan inom mediabranschen skulle påtala att det är en risk samtidigt som det är en möjlighet med sociala medier. Om kunder och andra talar illa om er kan de tagga era sidor och sprida budskapet snabbt. Om ni uttalar er om något som visar sig vara problematiskt och det blir viralt kan företaget förlora en hel del.

Att inte vara där

En annan webbyrå eller specialist skulle kunna säga att om ni inte syns i de här kanalerna kommer kunderna ändå prata om er. Men ni har inte chansen att vara sig påverka eller svara på debatten. Att låta någon annan sitta i förarsätet kring ryktesspridning för företag som gör badrumsrenovering göteborg är en risk man sällan vill ta.

Räckvidden är strypt för företag

En privatperson som har 50 000 följare på Linkedin får snabbt en enorm spridning på sitt innehåll och sina delningar. Ett företag med samma antal följare har mycket svårare att nå ut. Räckvidden, alltså förmågan att få innehåll att spridas, är lägre för företag än för privatpersoner i de här kanalerna.